Paris, ett favoritställe

När jag jobbade som guide i Paris var ett av mina favoritställen passagerna, glasöverbyggda shoppingstråk som går ungefär från Louvren och upp mot Opéra, precis parallellt med de stora boulevarderna. Det är fortfarande lika fint där inne, känns lite hemligt, som om tiden stått stilla. Solljuset silas genom glastaken. På vissa ställen vansinnigt elegant på andra mer förfallet.

Annons

Men nu tänkte jag att jag skulle kolla en annan bloggares guide till Paris, nämligen Emma Sundhs. Extra kul eftersom hon utgår från samma kvarter som mina, i 11:e arrondissementet.

Passagerna, foto Ida Magntorn.
  • Hejsan Ida! Tackar så hemskt mycket för att du kikade in hos mig för nu blev jag så Parispepp så det nästan blev fjärilsaktigt i magen, så fint parisiskt här hos dig. Och jaaa, en guide! Låter ju fantastiskt men vi åker på söndag så det kanske inte är dags på så kort varsel?! Men vi blir glada för det mesta så hinner du med en liten en så blir det också bra 🙂 Jag tror att vi ska bo nästan där du bor om jag nu fattade rätt. Vi ska bo på Rue Oberkampf, i 11.de.
    Ååå, vad härligt det ska bli. Japp, fjärilspepp var rätta ordet.

    • IdaMagntorn

      Hej Sofia! Rue Oberkampf är den bästa 🙂 Min är Rue des trois bornes också helt perfekt, lite mindre. Men nära. Om jag inte hinner guiden skriver jag lite till dig här. Fjärilspepp på dig! A tout à l’heure!

  • Hahaha, vilken knäpp länk det blev automatiskt när jag skulle förkorta 11 arr! Såg det först efter postningen, helgalet  : ))Laddar