Loppisjakt på Österlen

Vill du ha tips på loppisar på Österlen? Just nu har jag äran att vara en av tre som intervjuas i Elle Decoration juni/juli-numret under rubriken Loppisjakt – ett nöje i tiden. De andra som är med är Joakim Bengtsson, expert i Antikrundan och Jan Rundgren, inredare – fint sällskap med andra ord. Jag tipsar bland annat om loppisen på dansbanan i Gislövs stjärna. Men nu såg jag precis en annons att dansbanan är till salu. Vet dock inte om detta påverkar den traditionella loppisen. Förhoppningsvis inte. Tänkte i alla fall att det kunde vara på sin plats med några fler loppistips i de trakterna.

Annons

IdaMagntorn_7089

Ni minns caféet som jag skrev om här häromdagen (Olof Victors).

Bara ett stenkast därifrån på vägen mot Valleberga ligger Gröna Ladan. Fullproppat med loppisgrejer. Hullerombuller. rörigt och inte speciellt inspirerande, men igengäld kan man göra fynd om man djupdyker.

Därifrån är det inte långt till Ingelstorp. Och dit brukar jag även kunna få med mig Erik, eftersom det ligger ett stort antikvariat mitt i byn.

Men jag vill hellre gå på Country Corner. Gammalt och nytt i shabby chick-stil. Intrycket är väl gulligt, men här finns guldkorn! Vägg i vägg ligger Bernhard & Weiss antikhandel. Här snackar vi målningar från 16/1700 tal, och priser därefter. Men även enklare gravyrer för överkomliga 150 kr.

Är man ute en söndag så går turen vidare till Solgläntan antikt i Löderup, gammal dansrotunda det också. Stort, bra med möbler och allt porslin du kan tänka dig sorterat i travar.

Mellan Borrby och Hammenhög finns Mariedalsgård, stor lada med mycket möbler. Tvärsöver vägen finns ett mindre ställe som också säljer loppis.

Hoppas nu att du får en riktigt fin loppistur i sydöstra hörnan av Österlen!


Laddar