Loppisföredrag

I kväll, ska jag hålla ett loppisföredrag i Olseröd, en by som ligger precis norr om Österlen. Och det är vad jag håller på och förbereder just nu. Jag brukar visa bilder, berätta lite historik om porslin, kakburkar och andra fina grejer. Så brukar jag bjuda på kaffe ur blandade loppiskoppar, jag har ungefär fyrtio olika blommiga koppar till just detta. En av arrangörerna fixar hembakat, så det blir ett äkta kafferep!

Annons

Det som är extra kul just idag är att min pappa är född där i en av de stora gårdarna i Olseröd. Bostället heter den. Pappa var enda barnet, men han hade massvis av kusiner och många av deras barn – mina sysslingar bor i krokarna. Och alltid är det någon gammal tant som kommer ihåg farmor eller farfar.

Vissa saker som är med, ja faktiskt i båda mina böcker, som t ex den stora gamla Mazetti-kakburken, är ursprungligen från lanthandeln som låg mitt i byn och som pappas morbror Edvard drev. Och som jag sedan ärvt ur farmors skafferi.

Den ska jag ta med och visa.

Kakfatsbilden kommer ur min första bok: Loppisboken och är plåtad av fotograf Tine Guth Linse. De andra två är mina egna bilder.


Laddar